A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Козельщинському бюро правової допомоги 2 роки!

Дата: 03.09.2018 10:55
Кількість переглядів: 613

Козельщинському бюро правової допомоги 2 роки

 

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного та  місцевих бюджетів, та інших джерел, не заборонених законом.

Законом України «Про безоплатну правову допомогу» визначено порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги.

01 вересня 2016 року в селищі Козельщина розпочав свою роботу  відділ «Козельщинське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. З цього моменту всі без виключення жителі селища та району мають змогу  отримати фахову правову допомогу.

Безоплатна первинна правова допомога, суб’єктами права на яку є усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, включає такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання особі допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Безоплатна вторинна правова допомога полягає в складанні процесуальних документів та забезпеченні представництва інтересів громадян у суді та інших органах, на підприємствах, установах та організаціях. Фахівцями відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» безоплатна вторинна правова допомога надається у повному обсязі всім визначеним Законом «Про безоплатну правову допомогу» категоріям осіб. Зокрема: малозабезпеченим особам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни (в тому числі учасникам АТО), членам сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, внутрішньо переміщеним особам, особам, які стали жертвами домашнього насильства та ін. відповідно до ст. 14 Закону.

Протягом функціонування відділу «Козельщинське бюро правової  допомоги» в установу звернулося за правовою допомогою 2098 громадян: в 2016 році- 226 чол., 2017 - 978 чол., 2018 – 894 чол. Серед них в 2016 році 22 звернення про надання вторинної правової допомоги, в 2017 році – 63 звернення, а станом на 01 вересня 2018 року - 76 звернень. Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в 2017 році було видано 51 наказ про надання безоплатної вторинної правової допомоги, якими уповноважено працівників Бюро для надання безоплатної вторинної правової допомоги, а станом на 01.09.2018 року видано 49 таких наказів.

Також відповідно до затверджених графіків проведення дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги спеціалістами Бюро на постійній основі надається  правова допомога в приміщеннях Козельщинської райдержадміністрації,  Козельщинського районного військового комісаріату, Козельщинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, територіального центру соціального обслуговування населення Козельщинської РДА, УСЗН Козельщинської РДА,  Козельщинського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ в Полтавській області, Козельщинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ в Полтавській області, Козельщинського районного сектору з питань пробації, Козельщинського сектору Кременчуцького об’єднаного управління ПФУ Полтавської області, в приміщенні гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб в смт. Нова Галещина. Фахівці відділу також мають змогу проводити мобільні точки доступу до правової допомоги безпосередньо в приміщеннях сільських рад та старостинських округів.

Відповідно до п.6 Положення “Про відділ “Козельщинське бюро правової допомоги” Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги” від 27 липня 2016 року одним з основних завдань є проведення правопросвітницької роботи у територіальних громадах. На виконання покладених завдань працівниками бюро проводяться заходи, спрямовані на подолання негативних проявів широко розповсюдженого серед громадян правового нігілізму. Зокрема, проведення тематичних семінарів, лекцій у навчальних закладах, закладах позашкільної освіти, в закладах післядипломної освіти, навчально-виховних закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; для визначених категорій громадян, зокрема, пенсіонерів, інвалідів, учасників антитерористичної операції, молоді, громадських активістів, вчителів та педагогічних працівників, медичних працівників, інших вразливих суспільних груп з метою підвищення правової свідомості, культури освіченості населення, запобігання злочинності.

 

Матеріал підготували фахівці відділу “Козельщинське бюро правової допомоги” Аліна Литовченко та Наталія Огирь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь