A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Осінній призов на строкову військову службу.

Дата: 29.10.2018 11:03
Кількість переглядів: 534


З Полтавського обласного збірного пункту до військ відправлено вже більше 300-т призовників!

 

В рамках осіннього призову на строкову військову службу, який триває з 1 жовтня 2018 року з Полтавського обласного збірного пункту вже призвано і відправлено до військ більше 300-т призовників.

З 1-го жовтня більше 8 тисяч призовників пройшли районні призовні комісії, по кожному було прийнято рішення щодо придатності до військової служби. З них понад 500 юнаків не можуть проходити військову службу за станом здоров'я, більше 4000 надано відстрочки за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та для здобуття освіти. Серед усіх призваних зі збірного пункту переважна більшість направлена до навчальних центрів Збройних Сил України та Національної гвардії України. На даний час триває відбір до Державної прикордонної служби та частин спеціального призначення Національної гвардії.

На обласному збірному пункті юнаки проходять повторний професійно-психологічний відбір, співбесіди зі старшими команд, а перед відправкою - контрольний медичний огляд. Їм також доводять основні вимоги чинного законодавства щодо проходження військової служби. А для ознайомлення юнаків з первинними навичками володіння зброєю, її тактико-технічних характеристик, на збірний пункт запрошені учасники АТО (ООС) - Ярослав Радченко та Дмитро Юденко, які діляться з ними власним бойовим досвідом.

Зважуючи, що термін самостійного прибуття на призовні комісії минає, на даний час створені групи оповіщення з представників органів місцевого самоврядування, представників поліції та військового комісаріату, які забезпечують виконання призовниками Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу". В обов’язок цих груп також входить перевірка підприємств і установ щодо забезпечення оповіщення та прибуття призовників, які на них працюють.

На сьогодні гірший стан справ щодо призову на строкову службу спостерігається у призовних комісіях Семенівського, Оржицького та Гребінківського районів. А от юнаки з Диканського, Козельщинського, Хорольського районів йдуть охоче служити і ці регіони вже майже виконали планові показники.

В той же час військовий комісаріат нагадує, що відповідно до ст.1 вищезазначеного Закону – "Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України".

Прес-служба Полтавського обласного військового комісаріату.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь