A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Пам’ятка виборцю.

Дата: 14.02.2019 14:31
Кількість переглядів: 594

Фото без опису 

З 31 грудня 2018 року відповідно до Постанови Верховної Ради України від 26.11.2018 року № 2631-VIII “Про призначення чергових виборів Президента України на неділю 31 березня 2019 року ” в Україні розпочався виборчий процес .

  Конституцією України та Законом встановлено , що право голосу на виборах Президента України мають громадяни, яким на день виборів виповнилося 18 років. Кожен громадянин має лише один голос і використати його він може лише на тій дільниці , де громадянин включений до списку виборців. Згідно із ч. 1 ст. 103 Конституції України  Президент України обирається громадянами України на основі загального , рівного та прямого права шляхом таємного голосування, контроль за волевиявленням виборців забороняється. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

  Для забезпечення державного обліку громадян України, які мають право голосу (виборці) створена  Автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система.

Відповідно до ст. 19 Закону України “ Про державний реєстр виборців”, особа, яка набула права голосу , однак виявила , що вона не включена до Реєстру , може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру за місцем свого проживання на території України щодо свого включення до Реєстру.

  Щоб перевірити себе у Державному реєстрі виборців потрібно перевірити свої дані в іменному запрошенні на вибори(воно повинно бути доставлено дільничною виборчою комісією не пізніше як за 10 днів до дня голосування та не пізніше як за 3 дні до дати повторного голосування). Перевірити свої дані у списку виборців , який надається для загального ознайомлення у приміщенні дільничої виборчої комісії  до якої ви відноситесь за зареєстрованим місцем проживання. Також це можна зробити у будь-який робочий день прийшовши із паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за Вашим зареєстрованим місцем проживання або ж через інтернет  , відеоінструкція за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=0e7Z9p8cKlU

  Якщо ви помітили помилку у своїх даних, то доведеться йти до найближчого реєстру та повідомити про це. Однак технічні помилки може бути виправлено в день голосування на виборчій дільниці за умови, що всі інші дані збігаються. Зверніться до органу ведення реєстру виборців. Знайти найближчий можливо за посиланнямhttps://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?option=ext_organ_ved&prejim=3&pmn_id=105. При собі потрібно мати:

- паспорт та його копію. Напишіть заяву про включення до списків виборців у вашому районі.

  За законом заяву може бути подано не далі, як за п'ять днів до виборів, тобто до 26 березня 2019 року.

 

Матеріал підготувала головний спеціаліст відділу “Козельщинське бюро правової допомоги” Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Огирь.

Якщо у вас виникнуть питання щодо порядку проведення виборів Президента України чи з будь-яких інших юридичних питань, звертайтесь для отримання правової допомоги до відділу “Козельщинське бюро правової допомоги”, яке знаходиться за адресою: смт. Козельщина,                вул. Остроградського,75/15; тел.: (05342) 3-14-40.  Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя -вихідні дні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь