A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

З Днем народження, ГРОМАДО!!!

Дата: 18.11.2019 16:00
Кількість переглядів: 969

Фото без опису


15 листопада наша громада відсвяткувала свій другий День народження! Одна з останніх наймасштабніших реформ – це реформа децентралізації, яка триває в Україні з 2014 року. В результаті її реалізації було створено 951 об’єднану територіальну громаду (ОТГ), які охопили третину території України. Новостворені громади отримали більше фінансових ресурсів, прямі відносини з Державним бюджетом, та, одночасно, ширші повноваження та обов’язки. 15 листопада 2017 року на І  сесії VIІ скликання  Новогалещинський селищний голова Світлана Самсонова  взяла на себе відповідальність за нашу громаду,  14 депутатів та 13 членів виконавчого комітету селищної ради набули своїх  повноважень. Отже, рівно два роки Новогалещинська селищна рада, як орган місцевого самоврядування, працює на  розвиток Новогалещинської  громадиСтрок невеликий, але громада живе,  розвивається, будує перспективи і втілює в життя свої поточні плани. Ці два роки були складними, але цікавими і результативними. Наша селищна рада представляє інтереси об’єднаної громади, охоплює всі сфери її життєдіяльності: освіту, культуру, охорону здоров’я, соціальний захист населенняжитлово-комунальне господарство, благоустрійінфраструктуру та фінансово-бюджетні питання. Для досягнення гарних результатів, для підвищення доступності та якості вищезазначених послуг, які отримують  мешканці громади налаштовано злагоджену, ефективну, відкриту роботу депутатського корпусу, виконкому, відділів та працівників селищної ради. Бо мета децентралізації – наблизити владу до мешканців, а мешканців – до влади. З цією метою, при виконавчому комітеті створено  наступні відділи та структурні підрозділи, в яких працюють кваліфіковані спеціалісти:

Секретаріат селищної ради виконує наступні функції:

-Організовує підготовку засідань та нарад виконавчого комітету (апарату) ради,  сесійних засідань, засідань постійних депутатських комісій;

-Проводить реєстрацію актів громадянського стану;

-Веде і оформляє протоколи засідань виконкому та сесій селищної ради;

-Здійснює нотаріальні дії, організовує ділове листування;

-Забезпечує розроблення зведеної номенклатури справ, формування централізованого архіву;

-Приймає, реєструє, веде облік, забезпечує зберігання, оперативний розшук, інформування за документами та доставляє документи адресатам;

-Реєструє вхідну та вихідну документацію;

-Реєструє заяви, звернення громадян, веде контроль їх виконання;

-Готує довідки та характеристики громадянам;

вітує по паспортах громадян, які померли.

 

Відділ бухгалтерського обліку та звітності

Завдання відділу - це планування та фінансування витрат, здійснення банківських операцій та контролю щодо використання бюджетних коштів, виконання кошторисів, організовує роботу, пов’язану із складанням проекту бюджету ОТГ;

 

Фінансовий відділ

Завдання фінансового відділу - це забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку громади, ефективного використання фінансових ресурсів.

 

Відділ інвестицій

Завдання відділу - це сприяння залученню інвестицій у економіку громади. Підготовка проектів для їх подання. 

Спеціалісти із земельних питань

Здійснюють контроль щодо дотримання законності та правочинності із земельного законодавства, охорони навколишнього природного середовища,  громадської та приватної забудови та житлово-комунального господарства.

Відділ соціального захисту населення

Відділ здійснює прийом документів на всі види допомог і соціальних послуг, встановлених законодавством України. Робота відділу спрямована на підвищення та покращення рівня життя населення, вирішення нагальних проблем.

В рамках Угод про соціальне партнерство з ТОВ «Біланівський ГЗК» три рази на місяць для мешканців громади надаються безкоштовні юридичні послуги.

Відділ освіти, сім’ї та молоді

Відділ здійснює реалізацію державної політики у сфері освіти. Веде статичну звітність, готує та надає інформацію до Департаменту освіти, Управлінню  з питань сім’ї, молоді та спорту, готує проекти розпоряджень та рішень , видає накази з основної діяльності, організовує освітню роботу в навчальних закладах та закладах дошкільної освіти, здійснює моніторинг освітньої та виховної діяльності, проводить роботу із сім’ями.

Центр культури, дозвілля, спорту та туризму

Створено з метою формування нового культурно-мистецького середовища та створення умов для масового, сімейного та індивідуального розвитку творчих здібностей, спілкування, відпочинку, розваг, відновлення духовних і фізичних сил на основі вивчення культурних запитів та інтересів різних категорій населення громади.

Комунальне підприємство «Житлово-комунальне підприємство Новогалещинської селищної ради

Основне завдання  КП - це забезпечення належного утримання об’єктів комунального призначення, вирішення питань благоустрою громади. Здійснення ефективної та сталої роботи  щодо забезпечення мешканців якісними комунальними послугами.

Відділ організаційної роботи, інформаційного забезпечення та комунікацій з громадськістю

Відділ здійснює організаційне забезпечення діяльності селищної ради, проводить підготовку довідкових матеріалів, проектів рішень та розпоряджень, відповіді на звернення громадян,  готує та оприлюднює інформаційні повідомлення про роботу та події, що відбуваються в громаді. Забезпечує паспортизацію населення селищної ради, проводить реєстраційний  та військовий облік громадян.

Селищна рада є і буде публічною та відкритою у своїй діяльності, про що свідчить робота з висвітлення новин, засідань виконавчих комітетів та сесій  селищної ради на офіційному сайті, сторінці фейсбук, дошках оголошень та інформаційному бюлетні, який готує відділ.

Голова громади і староста

Контролюють, організовують, вислуховують, піклуються, підписують, вносять, забезпечують, призначають, представляють, укладають, видають, знаходяться на зв’язку 24 години на добу, щоб вся вищезазначена робота була результативною та організованою.

Фото без опису


Тож можемо сказати, що були ці два роки продуктивними і неоднозначними. З однієї сторони багато вже зроблено, а з іншої, існує ще багато планів, які, до того ж,  зіштовхуються з різними перепонами на шляху їх реалізації. Але завдяки наполегливій праці працівників і жителів громади, допомозі ТОВ «Біланівський ГЗК» є впевненість у тому, що всі наші напрацювання  і перспективи будуть реалізовані та служитимуть на благо нашої громади.

Після об’єднання життя  не стало гіршим, навіть навпаки - і це найголовніше. Коли мова йде про перші кроки, перші досягнення, потрібно розуміти, що це колосальна праця, оскільки на порядку денному постійно виникають безліч питань, які треба невідкладно вирішувати. Так, труднощів вистачало і вистачає. Адже працювати ми почали з чистого аркуша. Були проблеми з реєстрацією, бо ми громада, до складу якої увійшли два райони. І сьогоднішній висновок: хоч було дуже нелегко - це був правильний крок. 

За два роки життєдіяльності у новому форматі (з новим бюджетом та повноваженнями) нам  вдалося зробити суттєві зрушення, передбачені  Програмою соціально-економічного розвитку громади на 2017-2021 роки. 

Основна мета програми - забезпечення комфорту та якості проживання жителів Новогалещинської громади, безпечного середовища життєдіяльності, що реалізується завдяки зростаючому економічному розвиткуУ населених пунктах громади постійно проводяться роботи з благоустрою територій, бо благоустрій - це обличчя громади. 

У зв’язку з об’єднанням громади збільшилось територіальне навантаження на КП «Житлово-комунальне підприємство Новогалещинської селищної ради», яке до цього обслуговувало лише смт Нову Галещину  надаючи  послуги з водопостачання та благоустрою. Нині  ж силами та засобами підприємства, робітниками по благоустрою, за кошти селищного бюджету, обкошуються узбіччя доріг, видаляються аварійні дерева на території всієї громади, утримуються в належному санітарному стані парки, сквери та кладовища,  вивозиться сміття,  працівниками з благоустрою встановлені урни для сміття.

 

Фото без опису


Фото без опису


Придбано спецтехніку для благоустрою, проведено капітальний ремонт КНС. обладнано спортивний та дитячі майданчики, за кошти бюджету громади придбано і встановлено 6 павільйонів очікування транспорту.

Згідно Договору про соціальне партнерство з ТОВ "Біланівський ГЗК", відновлено два пам’ятники загиблим воїнам в роки Другої світової війни в селі Заруддя та в селі Ревівка.

Згідно державної Програми ремонту доріг в Новогалещинській громаді відремонтовані дві дороги державного значення. Також проводяться поточні ремонти доріг на території громади.

 

Фото без опису


Для покращення стану доріг, в рамках Угод про соціальне партнерство з ТОВ «Біланівський ГЗК»,  проводиться грейдерування та підсипка вулиць щебенем.

В зимовий період проводяться активні роботи із розчищення доріг від снігу.

Не менш наболілою проблемою мешканців була проблема освітлення, яка поступово вирішилася з позитивними результатами. При утворенні нової громади було розроблено та затверджено сесією селищної ради 11 проектів, які  пройшли процедуру погодження Міністерством регіонального розвитку України. За   період 2018-2019 року  проведено та повністю завершені  роботи  по освітленню сіл громади: в с.Горбані,  с.Бондарі, с.Ревівка, та  частково в смт Нова Галещина. по освітленню вул.Промислової, пр.Степового та пров.Набережного. Загалом встановлено 300 ліхтарів.

 

Фото без опису


Поруч з цим виконано багато дрібних, але необхідних  справ, проводиться  щоденна рутинна робота з благоустрою.

Зроблено гарні справи для покращення благоустрою в громаді, а підтримування чистоти залежить від кожного з нас. Давайте разом дотримуватися культури поведінки в соціумі та навчати своїм прикладом наших дітей!

В рамках благоустрою громади, складено план робіт на кінець 2019 року та 2020 рік:

-Придбання подрібнювача гілок;

-Придбання розкидача піщано-соляної суміші в зимовий період;

-Встановлення вуличного відеоспостереження;

ідкриття міні - футбольного поля зі штучним покриттям;

-Розробка проекту централізованого водогону для смт Нова Галещина

-Придбання сміттєвозу;

-Придбання та встановлення баків для сміття.

 

Фото без опису


І дуже хочеться вірити, що встановлення баків вирішить нашу критичну ситуацію зі сміттям. 

Громада буквально потопає у ньому понад 25 стихійних сміттєвих звалищ.  Сміття лежить  на узбіччях, в лісосмугах, під заборами, за гаражами і сараями… За принципом – якби не в своєму дворі чи квартирі. Загальна картина вражаюча і жахлива. Не впізнати територію понад річкою в с.Горбані, яка колись приваблювала  чарівними куточками природи. А зараз на кожному кроці – бите скло, різний непотріб. 

 

Фото без опису


Шановні мешканці громади! Схаменіться і хоч трохи задумайтеся над майбутнім!!!

Коли навколо нас сміття, то що ж буде в душі?! Чи замислювалися ви, хто у цьому винен? Можливо, місцева влада, скажете ви, які не можуть вчасно прибрати бруд і сміття? Та не варто нарікати на когось. Адже культурній людині просто не спаде на думку кинути на землю папірець чи жуйку. Виховані люди знають: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Не менш важливо й те, що цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою – не смітити!

Соціальний спокій у громаді  – одне з найважливіших завдань реформ, спрямованих на покращення життєвого рівня людей. Новогалещинська  громада взяла на себе відповідальність щодо вирішення питань соціального захисту населення.

Предметом  посиленої уваги є турбота про пільгові та малозабезпечені верстви населення.  За кошти місцевого бюджету виплачується одноразова допомога, надається матеріальна підтримка на лікування, вручаються продуктові набори учасникам війни, АТО та ліквідаторам наслідків Чорнобильської АЕС, новорічні та різдвяні подарунки дітям громади, на виконання Програми Оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій на часткове відшкодування вартості путівки з місцевого бюджету виділяються кошти на оздоровлення у  дитячих таборах та відпочинок у пришкільних таборах.

 

Фото без опису


Фото без опису


Також з місцевого бюджету нашої громади виділяються кошти на компенсацію за залізничні та автобусні перевезення пільговиків,  виконується робота по забезпеченню вищезазначених категорій населення дровами на опалювальний

період, надаються послуги  по розвезенню та доставці питної води для мешканців громади. Для забезпечення мешканців будинків мікрорайону біофабрика   питною водою, на випадок відсутності води в системі централізованого водопостачання з технічних причин, встановлено три водонапірні колонки загального користування.

Також організовуються прийоми, зустрічі, свята для учасників бойових дій, АТО, ООС, афганської війни, ліквідаторів наслідків Чорнобильської АЕС, ветеранів Другої світової війни,  дітей громади.

В рамках Угод про соціальне партнерство з ТОВ «Біланівський ГЗК» в січні 2020 року заплановане придбання мікроавтобусу на 16 посадкових місць для здійснення міжгромадського та міжрайонного перевезення мешканців громади.

Охорона здоров’я

Кожен громадянин має право на отримання у державних та комунальних закладах охорони здоров’я безоплатної медичної допомоги.

Фото без опису


До такої медичної допомоги належать:

  • первинна медична допомога;
  • екстрена медична допомога, в тому числі стоматологічна;
  • вторинна (спеціалізована) медична допомога за направленням;

В 2018 році в нашій громаді було позитивно вирішене питання первинної медичної допомоги.

Первинна медична допомога дозволяє наблизити якісну кваліфікаційну медичну допомогу до кожної сім'ї та людини за місцем її проживання, перебування. Для цьо­го створені Центри первинної медико-санітарної допомо­ги (ЦПМСД). Нами було зроблено вибір перейти до Пришибського ЦПМСД, до складу якого входять структурні під­розділи: амбулаторії, фельдшерсько-акушерські пункти, медичні пункти, медичні кабінети. На сьогоднішній день в нашій громаді діє дві АЗПСМ, це – Новогалещинська та Бондарівська, також збережено Зарудянський ФАП, щоб мешканці громади мали змогу звернутися до лікаря безпосередньо за місцем свого проживання.

Первинна медична допомога забезпечується лікарем загальної практики – сімейної медицини, у нашій громаді працює два лікарі, та інший ме­дичний персонал, під їх керівництвом.

Для того, щоб населення отримувало медичні послуги в пристойних умовах, в 2018році, в рамках Угод про соціальне партнерство з ТОВ «Біланівський ГЗК» було проведено ремонтні роботи в приміщеннях Новогалещинської АЗПСМ,  Бонадрівської АЗПСМ. та Зарудянського ФАПу.

На 2020 рік  в приміщенні Новогалещинської  АЗПСМ заплановані наступні роботи:

-Ремонт приміщень

-Ремонт котельні

-Оснащення лабораторії

-Монтаж мережі водопостачання/водовідведення

                                                            Освіта

Освітнє середовище – це те місце, де діти  готуються до дорослого життя; це місце до якого приємно ходити учням і батькам, де можна відчути себе, як удома.  Відділ освіти, сім`ї та молоді виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради має у своєму підпорядкуванні  три заклади освіти: Опорний заклад освіти «Новогалещинський ліцей» та  два заклади дошкільної  освіти  «Казка» (ясла-садок),  «Росинка» (садок). За час існування громади матеріально-технічна база закладів набагато покращилась, а саме: відремонтовано їдальню та харчоблок ліцею, придбано нові меблі, кухонне обладнання, посуд. Оновлена актова зала, в якій приємно проводити шкільні заходи та приймати гостей. Минулого року в нашій країні стартувала Нова українська школа. Для того, щоб створити нове освітнє середовище, держава виділяє кошти, але за умови співфінансування з місцевого бюджету. За цією програмою громада використала всі можливі державні кошти додавши кошти з місцевого бюджету  від 10 до 40 відсотків. Таким чином придбали парти,  меблі, LED- екрани, два мультимедійні комплекти, обладнання для ресурсної кімнати, повністю відновили передню площадку ліцею та вхідні східці.

Фото без опису


На 2020 рік в Новогалещинському ліцеї заплановані наступні роботи:

-Заміна електропроводки на 3-му поверсі;

-Укріплення фундаменту будівлі;

-Утеплення фасаду будівлі;

-Встановлення підкачуючої станції до діючої станції водонапірної вежі, заміна ділянки водогону (підвід до школи).

Для дошкільного закладу «Казка» установлено огорожу та ворота, оновлена тротуарна доріжка, перекрито дах і утеплено приміщення, зроблено капітальний ремонт опалювальної системи  із заміною всіх батарей, зроблено капітальний ремонт харчоблоку, замінені вхідні і внутрішні двері. Придбали павільйон (альтанку) для середньої групи, кухонне обладнання, кондиціонер, бойлер, електроплиту, насосну станцію і м`який інвентар. Для обох садочків закупили нову постільну білизну та рушнички.

 

Фото без опису


На 2020 рік  в ЗДО «Казка» заплановані наступні роботи:

-ремонт приміщень груп;

-ремонт пральні.

Наша громада може похвалитися і спортивними досягненнями дітей.  Наші спортсмени здобувають призові місця на різних турнірах з футболу, волейболу, баскетболу, шахів, міні-футболу.

Обдаровані діти нашої громади здобувають призові місця у предметних олімпіадах, Малій академії наук і достойно захищають честь громади в області.  

Селищна рада   також не стоїть осторонь підтримки та розвитку культури.  

Жоден культурно-масовий  захід  в нашому селищі не проводиться без концертних програм, які відбуваються  за підтримки селищної ради.

Не треба закликати когось у свідки, всі  бачать  значне й  успішне пожвавлення культурно – мистецьких заходів, спортивної роботи.  Це  масові  святкування, такі як: День захисту дітей, Дні села, свято Івана Купала, День захисника України, захід вшанування пам’яті жертв голодомору і професійні, народні та історичні свята.

Фото без опису


При селищному будинку культури працюють гуртки та студії.

Для надання якісних послуг всім верствам населення, будівля закладу культури повинна відповідати вимогам сьогодення.

Приміщення будинку культури потребує ремонту, так у 2018 році, в рамках Угод про соціальне партнерство з ТОВ «Біланівський ГЗК» було здійснено заміну покрівлі СБК. У вересні 2019 року, після реконструкції, відбулося урочисте відкриття музичного кабінету Новогалещинського будинку культури, який виконуватиме функцію філіалу музичної школи. На сьогоднішній день затверджено план капітального ремонту будинку культури, який заплановано розпочати з 2019 року та провести в три етапи:

2019 рік:

-Двері

-Вітражі

-Вікна

-Перегородки

-Електроосвітлення

-Водопостачання

-Водовідведення

2020 рік:

-Опалення

-Опорядження внутрішнє

2021 рік:

-Опорядження зовнішнє

-Благоустрій


Фото без опису


За кожною названою й неназваною доброю справою   стоять конкретні імена й  прізвища. Хочемо подякувати всім,  хто добрим словом та порадою, а головне ділом допомагав і допомагає розбудовувати нашу громаду. Велика подяка депутатам, членам виконкому, всім керівникам  підприємств, організацій та установ, приватним  підприємцям,  однодумцям, небайдужим, соціально-активним мешканцям за підтримку у розвитку громади та її добробуту, зростання економічного, духовного  та культурного потенціалу нашої маленької батьківщини, завдяки кому наш марафон добрих справ у громаді зробив перші успішні кроки. Віримо в подальшу співпрацю. Адже, усе, що наразі зроблено в громаді – зроблено завдяки спільним зусиллям  всіх вас, всіх нас. Бо найдорожчим скарбом громади є люди, які тут живуть і працюють. Разом ми єдина велика сім’я, яка прагне створити зручні й комфортні умови для життя. Разом ми стали сильніші, а попереду у нас шлях лише до добробуту і процвітання! А значить всі разом жителі Новогалещинської громади  заслуговують на те, щоб пожинати урожай людської вдячності. 

Тож, в цей святковий день скажемо разом: НАША ГРОМАДА –  ДЛЯ НАС НАЙКРАЩА!

Хай завжди тут панують мир та злагода, бо за цим – наш добробут, наш спокій і наша впевненість у завтрашньому дні!

З днем народження, громадо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь