A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

Дата: 25.11.2019 16:42
Кількість переглядів: 599

Фото без опису


Щорічна акція «16 днів проти насилля». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році.

Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення – 10 грудня – Міжнародний день захисту прав людини. Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля.

Насильство – це будь-які навмисні дії одної людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психічному здоров’ю.

Воно може бути фізичним, психологічним, економічним і сексуальним. Право дітей нашої країни на захист від усіх форм насильства гарантується Конституцією України. Відповідно до ст. 28 Конституції України ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Статтею 52 Конституції України встановлено, що діти рівні у свої правах незалежно від походження, а також від того, народженні вони у шлюбі чи поза ним і будь яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідується за законом. Право дітей на захист від усіх форм жорстокого ставлення у сім’ї регулює Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Відповідно Закон визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства, а також повноваження всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Слід пам’ятати, що жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров’ю, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. І тільки працюючи в напрямку попередження насильства ми збережемо наших дітей та зробимо їх щасливими.

Куди звертатися за більш детальними консультаціями та роз’ясненнями? Будь ласка, телефонуйте до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 (800) 213 103, цілодобово та безкоштовно в межах України. Також з цього чи будь-яких інших юридичних питань звертайтесь для отримання правової допомоги до відділу “Козельщинське бюро правової допомоги”, яке знаходиться за адресою: смт. Козельщина, вул. Остроградського,75/15; тел.:(05342) 3-14-40. Прийом громадян щоденно з 09.00 до 18.00  без перерви. Субота, неділя — вихідні дні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь