A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Зустріч до Дня осiб зi нвалiднiстю

Дата: 02.12.2019 16:51
Кількість переглядів: 295

3 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день осіб з інвалідністю, щоб привернути увагу до проблем цієї категорії суспільства, захисту їх гідності, прав та свобод.

З метою вирішення проблем працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями та підтримки у соціумі  у Козельщинській районній філії була проведена спільна зустріч із спеціалістами Управління соціального захисту населення Козельщинської РДА - Лідією Чемерис, Козельщинського бюро правової допомоги – Ілоною Луценко, фахівцем філії - Мариною Касай та особами з інвалідністю, які зареєстровані в службі зайнятості.

 Начальник відділу  з питань праці та соціально-трудових відносин Управління соціального захисту населення проінформувала присутніх про послуги, на які вони можуть розраховувати, звернувшись до управління соцзахисту. Акцентувала увагу на можливості  направлення на санаторно-курортне лікування в межах України та технічні засоби реабілітації, які можна отримати. Спеціаліст бюро правової допомоги Ілона Луценко зазначила, що захист прав осіб з інвалідністю – це один із пріорітетних напрямків їх роботи та ознайомила з правами людей з інвалідністю, які зазначені в Конвенції ООН про права інвалідів.

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Козельщинської районної філії Марина Касай нагадала присутнім перелік послуг, які можуть отримати клієнти з особливими потребами в службі зайнятості, озвучила назви інформаційних джерел, де можна почерпнути корисні відомості про вакантні посади. Довела присутнім про державні пільги, які роботодавець отримає у разі прийому на роботу представників пільгових категорій.

Практика показує, що  особи з обмеженими можливостями можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Провідний фахівець з питань зайнятості Козельщинської районної філії Полтавського ОЦЗ

Касай М.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь