A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

9 простих правил захисту від COVID-19

Дата: 12.03.2020 16:49
Кількість переглядів: 485


9 простих правил захисту від COVID-19, доступних кожному

Часто мити руки протягом 20 секунд із милом під проточною водою, використовувати антибактеріальні засоби для рук із вмістом спирту не менше 60%, а також уникати хворих людей – це найчастіші поради від лікарів, щоб захиститись від вірусів та інших інфекційних захворювань.

Які ще щоденні звички варто взяти на озброєння?

  • 1. Введіть за правило не чіпати руками поручні в метро, ручки дверей, візків у супермаркетах – користуйтесь для цього серветками або рукавичками. Натискайте кнопки у ліфтах зігнутим пальцем, а двері притримуйте плечем або ліктем.
  • 2. Мийте або дезінфікуйте руки щоразу після користування грошима, банківськими або іншими картками. Чистіть поверхню гаманця.
  • 3. Витирайте мобільний телефон дезінфікуючими серветками – це один із найбрудніших предметів щоденного вжитку. Це ж стосується планшетів, клавіатури й мишки комп'ютера. Окрім вірусів, на поверхні може жити стафілокок, сальмонела, кишкова паличка та грибок.
  • 4. Дезінфікуйте поверхні у домі, яких часто торкаєтесь: вимикачі світла, ручки дверей, холодильника, мікрохвильовки, плити, пульт від телевізора. Витирайте антибактеріальними засобами столи, спинки стільців.
  • 5. Часто мийте туалет, ванну та раковину. Обробляйте поверхню дошки для нарізання, посуд і раковину після готування сирого м'яса, птиці й риби. Не залишайте випраний вологий одяг у пральній машинці довше, ніж на 30 хвилин – там також розмножуються мікроби.
  • 6. Припиніть торкатись обличчя руками – цієї поради косметологів варто дослухатись і для зменшення ризику занести інфекцію до рота, носа, очей або вух.
  • 7. Добре провітрюйте приміщення на роботі й удома, уникайте скупчень людей, а замість цього проводьте більше часу на свіжому повітрі.
  • 8. Намагайтесь уникати стресу й паніки – тоді імунітет падає, а організм втрачає здатність ефективно боротись із захворюваннями та інфекціями.
  • 9. Ведіть здоровий спосіб життя, не куріть. Доведено, що саме курці мають найвищі шанси померти від COVID-19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь