A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Історія створення Новогалещинської громади

Дата: 28.02.2020 14:28
Кількість переглядів: 731

З 2014 року в Україні стартувала одна з наймасштабніших реформ — це реформа децентралізації. В результаті її реалізації було створено 951 об’єднану територіальну громаду (ОТГ), які охопили третину території України. Новостворені громади отримали більше фінансових ресурсів, прямі відносини з Державним бюджетом, та, одночасно, ширші повноваження та обов’язки.

12 вересня 2016 року на засіданні позачергової тринадцятої сесії сьомого скликання Новогалещинської селищної ради було прийняте рішення «Про добровільне об’єднання громад». До складу Новогалещинської об’єднаної територіальної  громади, з центром у селищі Нова Галещина, увійшли 8  населених пунктів: Новогалещинська селищна рада -  смт Нова Галещина , с.Горбані, с.Велика Безуглівка та Бондарівська сільська рада - с.Бондарі, с. Остапці, с.Василенки, с.Ревівка, с.Заруддя. Загальна кількість населення, на момент об’єднання, становила — 3530 осібЗагальна площа території Новогалещинської ОТГ –  59,23 км².

15 листопада 2017 року на І сесії VIІ скликання Новогалещинський селищний голова Світлана Самсонова  взяла на себе відповідальність за нашу громаду14 депутатів та 13 членів виконавчого комітету селищної ради набули своїх  повноважень.

04.12.2018 року  Пісківською сільською  радою було прийнято рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання громади Пісківської сільської ради до Новогалещинської ОТГ з центром в смт Нова Галещина». Дотримуючись вимог чинного законодавства Новогалещинською селищною  та Пісківською сільською радами було прийнято ряд рішень, які стосувалися питань добровільного приєднання. В результаті чого до складу Новогалещинської ОТГ ввійшли села Пісківської сільської ради: с.Піски, с.Йосипівка, с.Книшівка та с.Бутенки. Загальна кількість населення Новогалещинської ОТГ, на момент приєднання,  становила — 4073 особи. Загальна площа території Новогалещинської ОТГ — 123,61 км2.

22 грудня, відбулося голосування на додаткових виборах депутатів сільських, селищних рад ОТГ від територіальних громад, що приєдналися до відповідних об’єднаних територіальних громад. додаткові місцеві вибори відбулися у 33 ОТГ (20 сільських, 13 селищних) у 17 областях України.

Новогалещинська селищна виборча комісія повідомила про обрання трьох депутатів  Новогалещинської селищної ради. 17 депутатів та 16 членів виконавчого комітету селищної ради в розширеному складі представляють та відстоюють інтереси мешканців громади. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь