A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогалещинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

140-річчя з дня народження великого митця

Дата: 16.08.2021 14:11
Кількість переглядів: 611

Сьогодні, 16 серпня, представники нашої громади зібралися в с. Василівка, щоб відзначити 140-річчя з дня народження видатного українського художника і графіка Івана Кириловича Дряпаченка, який народився та прожив своє творче життя в с. Василівка. За 55 років свого життя наш земляк, який жив і писав картини поряд з нашими пращурами понад півтора століття тому,  залишив по собі яскравий творчий слід. А від нас, нащадків, залежить, чи будемо ми  пам’ятати великого художника. А щоб пам’ятати – треба знати.

Ім’я  художника Івана Дряпаченка вже давно стало відомим не тільки в культурно-мистецькій царині нашого краю, але й для всієї України та за її межами. Сказати щиро, для василівчан, а тепер і для всієї нашої громади, його творчість – це своєрідний історичний літопис  села Василівка.

Словами великого українця, митрополита Андрея Шептицького, хочеться увіковічнити митця із Василівки. А звучать вони так: «Не потоком шумних, галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну». Ця теза цілком підходить, як до життя і творчості великого художника, так і до героїв його дивовижних полотен. Все це – наша історія. А хто, як не ми, ті, хто народився та проживає на цій землі, повинні знати краще за всіх історію рідного краю, краю, що є найважливішим і найціннішим для нас, ім’я якому – МАЛА БАТЬКІВЩИНА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь